lördag 29 maj 2010

GPS-fodral

Min käre sambo köpte sig en ny leksak häromdagen, en GPS. Han bad mig sy ett fodral för att skydda displayen.
Eftersom tiden var begränsad blev det ett hastverk men den fyller sin funktion i alla fall.
Sambon tyckte den såg tjejig ut! Hur kan han tycka det? Yttertyg i jeans och fodrad med ett vitt traktortyg...




Trevlig helg på er alla!

torsdag 20 maj 2010

Arbete pågår...

En dialog mellan mig och lille E:
- Ska du rensa ogräs, mamma?
- Ja...
- Yippie! Får jag hjälpa till då?
- Klart du får...

Vi hade en härlig gemenskap i rabarber- och vinbärslandet där vi ikade närmare på daggmaskar, gråsuggor, tvestjärtar, larver och puppor i olika stadier. En och annan spindel och några myrbon hittade vi också.

E har egna trädgårdsredskap men han kände ganska snabbt att det behövdes något mer i denna vilda natur som vuxit upp i vårt trädgårdsland.
- Får jag hämta en lastbil? frågar E
- Ja, det går bra... svarar jag, djupt koncentrerat på att få upp alla ogräsrötter.

E springer fram och tillbaka, ligger och tittar på småkryp och pratar oavbrutet.
När allt ogräs är borta och jag tittar upp får jag se det här:
E frågar mig om jag verkligen måste ha blommor i alla mina rabatter? Det är ju så bra att leka här. Men du har ju en sandlåda, säger jag. Men den är så liten. Jag vill ha en sån som Gittan (dagmamman) har! svarar E. Den sandlådan ligger på en lekplats och är 5 meter i diameter...

Vi håller på att renovera äldste sonens rum och därför är alla symaskinerna nedpackade. Lyckliga jag ska få ta över sonens jättestora Expedithylla så nu är de vägghyllorna med alla mina tyger nerplockade så att jag ska kunna få in den nya Expediten. Sen blir det full fart på sömnaden igen!

Fram till dess bjuder jag på lite smått som jag inte bloggat om tidigare...
En stickad väst till dottern som legat sedan förra sommaren och bara väntat på knappar...

Och några bulpåsar...

lördag 15 maj 2010

Sommarprojekt?

Det går inte att ta med sig symaskinerna till stranden därför hoppas jag att jag vinner detta söta amigurumipaket från En kreativ liten blogg

söndag 9 maj 2010

Lite gammalt...

Här kommer en gammal skapelse. Denna klänningen sydde jag när min syster skulle på skolbal 2004 (tror jag). Den har legat nerpackad i en påse i syrummet alldeles för länge och nu är det dax att lilla syster själv tar hand om sin klänning. Jag passade på att fota klänningen en vacker men blåsig dag förra veckan.



Jag tror mönstret är ett Burda. Jag har inte numret i huvudet men kan kolla upp det om någon är intresserad. Tyget är i alla fall köpt på Stoff och Stil.


Så här snygg är man när man ska på bal...



måndag 3 maj 2010

Barnkalaspresent

Dottern var i går bjuden på barnkalas. Det visade sig, till min lycka, att födelsedagsbarnet inte tidigare fått någon broderad handduk av oss.
Jag börjar få rutin på barnkalashanddukar vid det här laget. Det har blivit så många att jag nu får börja fundera på någon ny barnkalaspresent så födelsedagsbarnen inte får samma present flera år i rad. Jag tar tacksamt emot tips på nya presenter!