torsdag 27 augusti 2009

Muddjeans

Så blev det ett par muddjeans till yngste sonen...
Jag hade en vision om hur de skulle se ut men fick inte riktigt till framstycket som jag ville ha det. Bak sitter bxorna perfekt.




Det blir nog en del förändringar till nästa par. Fuskgylf blir det i alla fall. Midjan vet jag inte riktigt vad jag ska gör med. Nu är de aningens för pösiga för att det ska se snyggt ut. Har ni några bra förslag?

Mönstret är i grunden från Meedoms bok 4-7 år där jag gjort en del förändringar.
Tyget är ett mjukt jeanstyg och stickningarna, som nästan inte syns, är sydda med grön tråd.



Tunika till mamma



Min mamma köpte en stuvbit alldeles underbart tyg som skulle bli en tunika. Jag plockade fram en fin modell ur Allt om Handarbete som jag erbjöd mig att sy.


Mamma blev jättenöjd och tunikan satt bara så bra på henne. Som tack för hjälpen fick jag detta...


Passar jättefint i vår trädgård. Tack mamma!

tisdag 18 augusti 2009

Husvagnar till skolstarten

Sonen har hela sommaren tjatat om en husvagnströja men jag har inte haft tid att sy förrän nu. Renoveringen av hallen hemma har tagit all tid på semestern.

...Men nu har jag i alla fall kommit igång.



Tyget är som bekant husvagnarna från JNY design. Mönstret till de blåa tröjorna kommer från Meedoms böcker och mönstret till den rosa grundar sig på Ottobres creativ workshop 301, fast jag hittade på en egen modell på ärmarna. I halsringningen har jag en svart resår med uddkant som kan anas på bilden. När sonen fick se den rosa tröjan villa han ha en sådan också. Kanske får han det...



En sak jag förvånas över är hur yngste sonen växer. Denna sommaren har han riktigt skjutit i höjden. Nu är han längre än sina båda äldre syskon när de var i 5-årsåldern och han fyller 4 år i oktober.















Mor-dotter combo

Jag hittade detta underbara tyg i Stoff och Stils reakatalog och kände direkt att detta ska jag sy något till mig själv av. Det blev två tunikor, en till mig och en till dottern.
Min tunika har blixtlås bak och axelband med knäppning bak. Från början använde jag ett mönster ur en Allt om Handarbete. Solklänning tror jag det var... Mönstret kortades av och formades vid bysten (tydligen skulle man ha platt byst till det här mönstret) och knytaxelbanden som såg gräsliga ut på mig gjordes om. Sen var jag nöjd!

Dotterns tunika har tryckknappar bak och samma knytaxelband som min tunika skulle haft. Mönstret kommer även detta från Allt om Handarbete. En soltopp som bara gick upp till 4 år som jag förstorade och förlängde så att det skulle passa min 7-åring. Trots detta fick jag ta in 5 cm(!) på varje sida när den var klar för provning. Nu passar den i alla fall och kommer antagligen göra så även nästa sommar...




Hårhanddukar

Jag har fick en beställning på några hårhanddukar till barn i somras. Jag har gjort hårhanddukar till vuxna i flera år men nu skulle de passa barn då. Det blev till att förminska mönstret lite lagom. Tur att man har egna villiga modeller hemma...
Storebror skämdes då lillebror stod modell så han sprang och gömde sig. Syster däremot, älskar att stå modell.