torsdag 19 mars 2009

Några bodys har det blivit också...

De två första är sydda efter ett mönster i Ottobre fast med viss modifiering. Landskaps- och uggletyget kommer från Jofotex och den gula och röda interlocken kommer från JNY design. Storleken är 56 på båda.



Den sista bodyn är helt egen design i storlek 86. Kanintyget från JNY design och interlocken från Swelogent. Enligt uppgifter från testpersonen är bodyn något kort och vid i modellen, så det kommer att bli några ändringar på mönstret.

Till sist kan jag nämna att jag tror att jag börjar på kläm på att sy kantband med Cover Pro:n nu. Dekorationsstickningarna strular lite fortfarande...



tisdag 17 mars 2009

Jag är med och tävlar

Yrväder har en tävling på sin blogg:
http://smayrvader.blogspot.com/2009/03/3-arsjubileum.html

Uggletröjor

Uggletröja till mellantösen
Mönstret kommer rakt av från Ottobre stl 134. Om jag syr den här tröjan någon mer gång så kommer jag nog göra en del förändringar, som t ex förlänga mönstret för den är i kortaste laget. Jag har en liten idé om halsringningen också men den får mogna lite...
Tyget är ju så klart röda ugglor från Jofotex:-)


Lillgrabbens uggletröja...
...är sydd av Jofotex svarta ugglor och Stoff och Stils turkosa stretchjersey. Mönstret kommer i grunden från Meedoms bok fast med egna modifieringar. Jag skulle tippa på att det är stl 110.
Än så länge kan man tydligt se att dessa 2 barn gillar det jag syr. Får se om jag kan hitta på något till den store grabben på 11 år. Där funkar inte ugglor kan jag säga! Döskallar och eld är också passé. Har ni något tips?


måndag 9 mars 2009

Djungelbrallor anno 2008

Jag var ju bara tvungen att testa att sy ett par djungelbrallor till lillgrabben, till hans fars stora förtret. "Stackars grabb", var hans kommentar... Men... grabben gillar sina brallor. Tyvärr blev midjemudden alldeles för stor så han tappar byxorna. Får se om jag kan komma på någon finurlig lösning på problemet. Sprätta upp mudden vill jag helst inte göra...












fredag 6 mars 2009

Landskaps t-shirt

Ska vi snabbt gå vidare till sonens t-shirt i landskapstyget från Jofotex. Denna slängde jag ihop på nyårsafton. Jag var ju bara tvungen att testa min Cover Pro. Mönstret är från Meedoms bok, storlek 4 år.


Den här t-shirten är välanvänd vid det här laget. Det tar jag som ett gott betyg.

Jag är här nu!!







Ja... Då har även jag fastnat i bloggträsket...







Jag har ganska mycket att blogga om så jag får väl sprida ut det.



Jag börjar med min systers grytlappar.







Det är mitt eget mönster fritt tolkat efter mormors gamla grytlappar.

Jag är riktigt nöjd med dem. Det är mycket möjligt att det blir fler. Jag väntar bara på att min syster ska använda dem så jag vet att de klarar testet.

...Sååå... Syster, är de godkända?